Eiland L

Veenendaal

In het kort

In de Gemeente Veenendaal is een nieuwe woonwijk in aanleg, Eiland L. De woonwijk met wegen en riolering werd aangelegd op een soort van eiland, want rondom wordt hij door water omgeven als het project is afgerond. Het eiland is onderdeel van een groter project met nieuwbouw op meerdere eilanden. 

Projectnaam
BRM Eiland L
Status
afgerond (voorjaar 2020)
Opdrachtgever
Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost (OVO)

Wat maken wij?

FPH maakte het eiland 'bouwrijp'. Dat betekent dat we de rioleringen hebben aangelegd en de wegen/noodbestrating (stenen die er later uitgaan, voor de bouw. We hebben een damwand geslagen voor de kademuur, die rondom het eiland kwam. En een duikerbrug: een brug waar water onderdoor gaat. Het water wordt geleid, het verkeer gaat eroverheen, tussen twee van de eilanden. 

Zo maken
wij dat

We hebben de hoofdriolering inmiddels aangelegd en alle wegen voorzien van zand. De bouwkavels zijn op hoogte gemaakt. De damwand is aangebracht en we zijn inmiddels klaar met het aanbrengen van de bewapening en de bekisting.  De huisaansluitingen naar de rioleringen zijn gemaakt. We hebben een draagbalk gestort voor de hangschorten en we hebben de kademuur gemetseld. Als laatste zijn twee fietsbruggen aangelegd en de verharding op de wegen aangebracht. 

Waar wij trots op zijn

Het maken van de spanduikerbrug. Daar zitten heel veel technische elementen in, in zowel de bouw van de brug als het leggen ervan. Ook zijn we trots op ons werk aan de kademuur; wij doen hier veel werk wat later niet meer in het zicht is.

Waar
maken
wij dat?

Eiland L Veenderij

Veenendaal

Gerelateerde projecten