Eiland L

Veenendaal

In het kort

In de Gemeente Veenendaal wordt een wooneiland gebouwd, Eiland L. De woonwijk met wegen en riolering wordt aangelegd op een soort van eiland, want rondom wordt water aangelegd. Het eiland is onderdeel van een groter project met nieuwbouw op meerdere eilanden. 

Projectnaam
BRM Eiland L
Status
afgerond (voorjaar 2020)
Opdrachtgever
Gemeente Veenendaal

Wat maken wij?

FPH maakt het eiland 'bouwrijp'. Dat betekent dat we de rioleringen aanleggen en de wegen/noodbestrating (stenen die er later uitgaan, voor de bouw. We hebben een damwand geslagen voor de kademuur, die rondom het eiland komt. En een duikerbrug: een brug waar water onderdoor gaat. Het water wordt geleid, het verkeer gaat eroverheen, tussen twee van de eilanden. 

Zo maken
wij dat

We hebben de hoofdriolering inmiddels aangelegd en alle wegen voorzien van zand. De bouwkavels zijn op hoogte gemaakt. De damwand is aangebracht en we zijn inmiddels klaar met het aanbrengen van de bewapening en de bekisting.  De huisaansluitingen naar de rioleringen zijn gemaakt. We hebben een draagbalk gestort voor de hangschorten en we hebben de kademuur gemetseld. Op dit moment wordt de brug gemaakt en de verharding op de wegen.

Waar wij trots op zijn

Het maken van de spanduikerbrug. Daar zitten heel veel technische elementen in, in zowel de bouw van de brug als het leggen ervan. Daarbij ook de kademuur, omdat wij veel werk doen wat later niet meer in het zicht is.

Waar
maken
wij dat?

Eiland L Veenderij

Veenendaal

Gerelateerde projecten