Fluvia Tiel

Tiel

In het kort

FluviaTiel is één van de top-10 projecten van Waalweelde dat gericht is op het mooier, veiliger, natuurlijker en economisch sterker maken van de Waal en haar omgeving. Het project vermindert de overlast van kwelwater, legt nieuwe natuur aan en maakt de Kleine Willemspolder beter toegankelijk voor wandelaars. Het gebied achter de dijk wordt opgehoogd zodat er woningen kunnen worden gebouwd.

 

Projectnaam
Fluvia Tiel fase 1
Status
Afgerond
Opdrachtgever
Gemeente Tiel
In samenwerking met
Vissers Ploegmakers en Van de Wetering Cultuurtechniek

Fluvia Tiel Fase 1 in beeld

Wat
maken
wij?

Het gaat hier om een Best Value Project (BVP). We verzorgen het ontwerp op basis van System Engineering en verzorgen de vergunningen. Bijzonderheden zijn o.a. de realisatie van een klimaatbestendige dijk over een lengte van 1,1 km, een gecompartimenteerde dynamische oevergeul en de ophoging van een binnendijks gebied voor woningbouw. Ook is 25 ha. uiterwaard ingericht met variantrijke ecologische ontwikkeling en zichtbare historische verankering.

 

Verbetering plan

Het oorspronkelijke plan bevatte een kleine geul. Samen met rivierdeskundingen hebben we besloten om de geul langer te maken. Daardoor kon er met bestaand materiaal worden gewerkt en ontstond er een beter eindresultaat.

Verbetering plan

Start Fluvia Tiel

Waar
maken
wij dat?

Fluvia Tiel

Tiel

Gerelateerde projecten