Groote Wielen

Rosmalen

In het kort

In het oostelijk deel van ’s-Hertogenbosch ligt, midden in de polder, een nieuwe woonwijk: de Groote Wielen. In totaal komen er ongeveer 4.350 woningen. Een bijzondere woonwijk met veel aandacht voor beheersing verkeersstromen, waterhuishouding en woonvoorzieningen. FPH heeft zorg gedragen voor de basis functionaliteiten, waaronder de aanleg van een verhoogde rotonde. 

Projectnaam
Grote Wielen Rosmalen
Status
Afgerond
Opdrachtgever
Gemeente 's-Hertogenbosch

Wat
maken
wij?

De Groote Wielen is een duurzame wijk die bijdraagt aan een gezonde toekomst voor haar bewoners. Een gesloten watersysteem zorgt voor milieuvriendelijk waterbeheer. De verhoogde rotonde zorgt voor een goede en veilige toegankelijkheid van de wijk. 

Watermachine

De Groote Wielen maakt gebruik van een uniek en duurzaam gesloten watersysteem voor milieuvriendelijk waterbeheer: de watermachine. Relatief schoon regenwater en vervuild rioolwater worden gescheiden afgevoerd. Bovendien wordt het regenwater gebruikt om een bijzondere belevingskwaliteit in de verschillende woonbuurten te creëren. Het maakt de wijk aangenamer en daar dragen we graag ons steentje aan bij. 

Watermachine

Verhoogde Rotonde

Een mooie en grote uitdaging voor FPH was de realisatie van de verhoogde rotonde. Deze is gebouwd om de nieuwe wijk optimaal toegankelijk te maken. Een imposant bouwwerk waar vele disciplines bij elkaar komen. 

Verhoogde Rotonde

Waar
maken
wij dat?

Groote Wielen

Rosmalen

Gerelateerde projecten