Stage ervaringen

De stage-ervaring van Luuk

Dit is Luuk, inmiddels oud-stagiaire bij FPH. En oud-collega, want na zijn stage heeft hij tijdens de laatste fase van zijn studie bij ons gewerkt. Luuk is inmiddels afgestudeerd en heeft een baan gevonden bij een collega aannemer als assistent uitvoerder. Voor hij vertrok, vroegen we hem naar zijn stage-ervaringen bij FPH.

Over Luuk tijdens zijn stage: 

  • Opleiding Civiele Techniek Avans Tilburg
  • Derdejaars, gaat hierna specialiseren in ‘realiseren’, volgend jaar minor en dan afstuderen
  • 22 weken stage gelopen als assistent uitvoerder, waarin ook 5 weken als werkvoorbereider

 

De stage-ervaring van Luuk

Hoe is je stage bij ons bevallen? 

Echt supergoed. Ik heb een fantastische tijd gehad, ik heb zoveel mensen leren kennen en voel me betrokken bij het bedrijf. En ik draaide mee met een mooi project met leuke mensen. En ik heb echt heel veel geleerd. Een HBO opleiding Civiele Techniek is totaal niet praktisch. Ik heb het gevoel dat je op school in twee jaar veel minder leert vergeleken bij wat je hier in een half jaar leert.

Was het ook wat je verwachtte?

Ja, eigenlijk wel. Ik had van tevoren leerdoelen opgesteld en dan ga je vanzelf nadenken over je verwachtingen. En je werkt bij een aannemer, dus je weet wat er aan komt. Wat ik heel leuk vond, was dat ik merkte dat ik echt werd bevraagd door iedereen op mijn kennis over het project, ook al ben ik ‘maar’ een stagiair. Je weet dan dat je collega’s je geloven en weten dat jij er iets van weet. En je krijgt die verantwoordelijkheid ook van FPH. Ik heb ook 5 weken als werkvoorbereider gewerkt, dat is een tijd die ook echt voorbij vloog! Dan ben je nog helemaal nieuw, de eerste week ben je alles aan het aftasten. Maar dan gaat het wat meer rollen en op een gegeven moment ken je iedereen. En er zijn net twee mensen uit Eindhoven hierheen gekomen voor mijn afscheidsborrel. Dat vind ik heel gaaf, dan weet je dat je ertoe gedaan hebt.

Zou je FPH als stagebedrijf aanbevelen aan je mede studenten?

100%. Je krijgt superveel vrijheid, als jij graag iets wil doen dan moet je dat zeggen. Verder zijn de lijntjes hier zó kort… Het voelt als één familie, die er met zijn allen voor willen gaan. Iedereen is ook best trots op het bedrijf. Dat heb ik zelf ook gehad, dat je met trots dat logo op je borst hebt staan. En als ik binnenloop bij Directie, dan kan ik die gewoon iets vragen, het is niet van ‘oh, de directeur…’. Je voelt je welkom, je krijgt echt het gevoel dat je er bij hoort. Dat vind ik heel belangrijk.

En na de studie?

Ik weet dat als ik het vak wil leren, ik toch eerst naar buiten moet. En ik wil doorgroeien naar minimaal projectleider, projectmanager of zelfs directeur. Lijkt me echt fantastisch. Dat je door de jaren heen die stappen maakt, van buiten af. En ik start bij FPH, in Eindhoven op het project Venuslaan, naast mijn studie.

 

Ook interesse in stage bij FPH?

We beiden alle mogelijkheden voor stage en afstuderen bij FPH. Jij bent aan zet, laat ons weten waarin jij je wilt ontwikkelen. We koppelen je aan een ervaren collega, geven je zelfstandige verantwoordelijkheden en laten je zelf ervaren hoe het is om te werken in de grond-, weg- en waterbouw. 

Bij FPH ben je een volwaardig lid van het team. Dat betekent dat je buiten werk om van harte welkom bent op de vrijdagmiddagborrels, personeelsuitjes en -feestjes. 

 

Neem contact met ons op

Over FPH

FPH is een informeel bedrijf, met zo'n 50 medewerkers, waarvan er ongeveer 14 op kantoor in Vinkel werken. Elke vrijdag is er een borrel op kantoor en meerdere keren per jaar komen we samen voor een feest of personeelsuitje. Ook buiten werktijd hebben we het namelijk graag gezellig met elkaar. Bekijk onze Instagram pagina voor FPH in beelden!