Aanleg fietsstraten

Veghel

In het kort

De aanleg van een nieuwe fietsstraat in Veghel, gemeente Meierijstad, is onderdeel van het Jaarprogramma Openbare Ruimte van de gemeente. Op de Rembrandtlaan, Frans Halsstraat en Populierlaan Veghel worden de ventwegen omgebouwd tot een  fietsstraat van rood asfalt. 

Projectnaam
Aanleg fietsstraat Veghel
Status
Lopend
Opdrachtgever
Gemeente Meierijstad

Wat maken wij?

We gaan de huidige verhardingen van de ventwegen en de trottoirs verwijderen. Dan worden de goten en kolken aangepast voor afwatering, en nieuw leidingwerk gelegd. De ventwegen worden vervolgens omgebouwd tot een fietsstraat van rood asfalt.

Ook verwijderen we de boomstronken van de reeds gekapte bomen. Voor de neiuwe bomen en planten die we aanbrengen, wordt groeiplaatsverbetering toegepast. 

Voorafgaand aan onze werkzaamheden worden de kabels en leidingen vervangen daar waar nodig. 

Zo maken wij dat

We delen het werk op in drie fases: 

  1. De start was op de Populierlaan
  2. Sinds de zomervakantie werken we in de Frans Halsstraat 
  3. Als laatste komt de Rembrandtlaan aan de beurt. 

De planning is om de fietsstraat in zijn geheel in december gereed te hebben.

Tijdens de werkzaamheden blijven woningen te voet bereikbaar en voetgangers kunnen altijd langs het werk. Fietsers moeten afstappen als ze door het werkvak willen passeren, of de omleiding volgen die voor hen wordt ingesteld. 

Blijf op de hoogte met BouwApp

Om de omgeving op de hoogte te houden van eventuele hinder en de voortgang van het werk, gebruiken wij de BouwApp. Deze is gratis te downloaden. Als u zoekt op 'FPH', ziet u al onze projecten in de BouwApp. Stel het project bij u in de buurt in als favoriet, en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van de werkzaamheden.

Bekijk de BouwApp

Blijf op de hoogte met BouwApp

Waar
maken
wij dat?

Meierijstad

Veghel

Gerelateerde projecten